TÜRKİYE

GÜNERİ CİVAOĞLU ÖLDÜ MÜ? Son dakika… Güneri Civaoğlu kimdir, neden öldü?

GÜNERİ CİVAOĞLU ÖLDÜ MÜ Son dakika… Güneri Civaoğlu kimdir, neden öldü
expand

Şeffaf Oda programıyla tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim olan Güneri Civaoğlu’ndan acı haber geldi. Usta gazetecinin vefatı sonrası çok sayıda başsağlığı mesajı yayımlandı. Civaoğlu’nun vefatını Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir “Güneri ağabeyi kaybettik” mesajıyla duyurdu.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

30 Temmuz 1939’da Ankara’da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu görevlerini başarıyla gerçekleştirdi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken çalışmaya başlayan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe adım attı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi’nde bir süre ekonomi okudu. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Güneş gazetesinin ortakları arasındaydı ve uzun süre genel yayın yönetmenliğini de bizzat yürüttü.

1986-1996 yılları arası Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı, Show TV’de yöneticilik yaptı. 1996’dan beri Milliyet gazetesinin başyazarıdır. Kanal D’de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. Aynı kanalda ‘Durum’ başlıklı televizyon programını sunan Cıvaoğlu ‘Şeffaf Oda’ programı ile başka kanallarda da devam etti.

GÜNERİ CİVAOĞLU NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Civaoğlu bir süredir hastanede yoğun bakımda tedavi görüyordu. Durumunun kötüleşmesi üzerine yapılan müdahaleler de yeterli olmadı. Usta gazeteci 1 Ekim günü hayatını kaybetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu