SON DAKİKA

Video Haber | İsrail Ordusu: Nasrallah öldürüldü!

KAYNAKCNN TÜRK

İsrail savaş uçakları Beyrut’ta benzeri görülmemiş büyüklükte bir saldırı düzenleyerek Hizbullah’ın ana karargahını vurdu ve “Hedefte Hizbullah lideri Nasrallah var” dedi.

İsrail’in Lübnan’a saldırılarında beşinci güne girilirken, İsrail bu kez Lübnan’ın başkentine Hizbullah’ın merkez karargahını vurdu.

Beyrut’un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinin ardından dumanlar yükseldi. Patlamalar, Binyamin Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmadan sonra gerçekleşti.

İsrail bombardımanı, hafta başından bu yana Lübnan’a yönelik düzenlenen en geniş çaplı saldırı oldu. Hizbullah karargahı olduğu bölgede 6 bina yerle bir oldu. Saldırı sonucu hayatını kaybedenler de oldu.

İsrail ordusu, Nasrallah’ın hedef alındığı saldırıda 2 bin kiloluk 10 sığınak delici bomba kullanıldığını açıkladı. Saldırı o kadar büyüktü ki, Beyrut’un tamamında yaklaşık 3.9 büyüklüğünde sarsıntıya neden olduğu belirtildi.

İsrail saldırıda Hasan Nasrallah’ın ve Güney Cephe Komutanı Ali Karaki’nin öldürüldüğünü duyurdu. Ancak Hizbullah’tan henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Saldırı sonrasında Hizbullah’ın üst düzey yöneticileri ile iletişiminin koptuğunu iddia edilmişti.

Lübnan sağlık ve arama kurtarma ekipleri, anında olay yerine giderek enkaz altında kalanları çıkartmak için zamanla yarıştıkları çalışma başlattı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu