SON DAKİKA

DİPDİRİ BİR CİLT İÇİN EN ETKİLİSİ! Yüz kırışıklıklarını önlüyor, yaşlanmayı geciktiriyor! Tam bir kolajen deposu

Malzemeler:

1 adet kuzu kelle (temizlenmiş)

2 adet kuzu paça (temizlenmiş)

1 adet soğan

4-5 diş sarımsak

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı limon suyu

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Su

Yapılışı:

Kelle ve paçaları iyice temizleyin. Eğer temizlenmiş aldıysanız, üzerindeki tüylerden tamamen arındığından emin olun.

Büyük bir tencereye kelleyi, paçaları, bir adet soğanı ve birkaç diş sarımsağı koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alın. Kelle ve paçalar yumuşayana kadar yaklaşık 2-3 saat boyunca haşlayın.

Kelle ve paçalar haşlandıktan sonra sudan çıkarın. Kelleyi dikkatlice ayıklayın; yanak, dil, beyin gibi kısımları ince ince doğrayın. Paçaların kemiklerinden etlerini ayırın ve doğrayın. Tenceredeki haşlama suyunu süzerek bir kenarda bekletin.

Ayrı bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Üzerine unu ekleyip kavurun. Unun kokusu çıkıp hafifçe renk değiştirene kadar kavurduktan sonra süzdüğünüz kelle paça suyunu yavaş yavaş ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Kavrulmuş unlu karışıma kelle ve paçadan ayıkladığınız etleri ekleyin. Ardından tuz, karabiber, limon suyu ve sirkeyi ilave edin. İsteğe bağlı olarak kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz. Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerekirse su ekleyebilirsiniz.

Çorbayı orta ateşte 15-20 dakika kadar kaynatın. Lezzetlerin birbirine karışması için arada karıştırmayı ihmal etmeyin.

Çorba kaynadıktan sonra sıcak olarak servis edin. Yanında ezilmiş sarımsak ve sirke ile servis ederek lezzetini artırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu