SON DAKİKA

Ukrayna savaşı sona mı erecek?

KAYNAKCNN TÜRK

“Bu savaşta bundan sonra ne olacağını belirleyecek olan bu sonbahardır.” Bu sonbaharın ne getireceğini söylemedi ama Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile savaşın bitişi için bir planı olduğunu açıkladı.

Ukrayna savaşı sona mı erecek

“Ukrayna, ABD’de zafer planını sunacak ve ABD Başkanı bunu tam olarak gören ilk kişi olacak. Tabii ki zafer planını, Başkan Biden gibi dünyanın lideri olan ve zafer planında bize yardımcı olarak barışın liderleri olabilecek ülkelerin liderlerine sunacağım.”

Zelenski’nin planı 3 aşama içeriyor. Daha fazla silah yardımı, Rusya’yı barışa zorlamak için diplomatik çaba gösterilmesi, Moskova’nın ülkesinin 2022’deki işgalinden sorumlu tutulması. Böylece 3 yıla yaklaşan savaşın bitirilebileceğini ifade ediyor.

Ukrayna savaşı sona mı erecek

Zelenski, Biden’dan sonra planı, Kongre’ye ve iki başkan adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski ABD Başkanı Donald Trump’a sunacağını söyledi. Trump daha önce ABD’nin Ukrayna’ya verdiği maddi-manevi desteği eleştirmiş, savaşı da 24 saatte bitirebileceğini öne sürmüştü.

Ukrayna hükümeti aylardır başta ABD olmak üzere Batılı müttefiklerinden Rusya’daki hedefleri vurabilmek için uzun menzilli füzeler üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasını istiyor. Zelenski’nin ABD ziyaretinde bu konu da gündeme gelecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu