TÜRKİYE

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan kimdir? ‘Proje çocuk’ paylaşımı istifa getirdi!

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan kimdir ‘Proje çocuk’ paylaşımı istifa getirdi
expand

KAYNAKCNN TÜRK

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi “Mansur Yavaş‘ı desteklemeliyiz” diyerek İYİ Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, X hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeden  “Proje Çocuk”, “Siyasi kalpazan”, “Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek” ve “hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan” gibi ifadeler kullandı.  Arslan’ın bu ifadelerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu işaret ettiği iddiaları sonrasında Arslan, Aski Spor’daki görevinden istifa etti.

Mansur Yavaş da iddialar sonrasında bu paylaşımı alıntılayarak Yüksel Arslan’a “twitini silmeyi’ tavsiye etti.  Yavaş “Kamuoyunun dikkatine: Bağımsız milletvekili Sayın Arslanın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir.” dedi.

ANKARA MİLLETVEKİLİ YÜKSEL ARSLAN KİMDİR?

Yüksel Arslan, 1963 yılında Ankara’nın Beypazarı İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Beypazarı’nda, lise öğrenimini Keçiören Çevre Sağlığı Koleji’nde, yükseköğrenimini ise Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü’nde Tıbbi Teknolog olarak tamamladı.

1981 yılında Sağlık Bakanlığı’nda Çevre Sağlık Teknisyeni olarak göreve başladı. Öğretmenlik, Okul Müdür Muavinliği, Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı ve Bakanlık Müşavirliği gibi farklı görevlerde bulundu.

2019 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü.

Yüksel Arslan, AHİD, Ankaralılar Vakfı, Beypazarlılar Vakfı ve Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kademelerinde görev almaktadır. Aynı zamanda ASKİ Spor Kulübü Başkanı da olan Arslan, yapılan paylaşımın ardından buradaki görevinden de ayrıldı.

Şu an için bağımsız Ankara Milletvekili olan Arslan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu