SON DAKİKA

VİDEO | Putin’den ”İHA ÜRETİMİ” açıklaması!

KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

“İHA ÜRETİMİNİN ON KAT ARTIRILMASINI PLANLIYORUZ”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İHA üretimine dair yeni planlarını duyurdu;

“2023 yılında silahlı kuvvetlere çeşitli tiplerde yaklaşık 140 bin insansız araç teslim edildi. Bu yıl, insansız hava araçlarının üretiminin önemli ölçüde, daha doğrusu neredeyse 10 kat artırılması planlanıyor. Ayrıca, insansız sistemler yelpazesi genişliyor.” dedi.

Putin, savunma sanayii komisyonunun özel amaçlı insansız uçak sistemlerinin geliştirilmesine ilişkin toplantısına katıldı. Tesisleri inceleyen Putin, yetkililerle görüşerek İHA’ların önemini vurguladı;

“Çeşitli sınıflardaki İHA’lar halihazırda modern muharebe operasyonlarının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Savaş alanında insansız sistemlerin çok amaçlı kullanımının etkinliği, özel askeri operasyon sırasında doğrulandı.”

“SAVAŞ DENEYİMİNİ HESABA KATARAK MODERNİZE EDİLMELİ”

Rusya Devlet Başkanı, İHA üretiminin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu da dile getirdi;

“Vurgulamak isterim ki, silahlı kuvvetlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor ve bunun için insansız araçların üretimini sürekli olarak artırmamız, taktik ve teknik özelliklerini iyileştirmemiz, daha önce bahsettiğim yapay zeka unsurlarını aktif olarak tanıtmak da dahil ve savaş deneyimini hesaba katarak sürekli olarak modernize etmemiz gerekiyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu