VİDEO HABER

Cinayetin organizatörü amca mı? Aile üyelerine ‘bunu deyin’ demiş! | Video Haber

KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

İfadeler, raporlar, incelemeler… Küçük Narin’in cinayetinde soru işaretleri hala devam ediyor. Gelişmeleri CNN TÜRK’te değerlendiren Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, “Olay bir cinayetin çok ötesinde anlamlar taşıdığı ve arka planın mutlaka sorgulanması gerektiği şeklinde. Görmemesi gereken bir şeyi mi gördü, bilmemesi gereken bir şeyi mi biliyor? Çünkü bu kadar derin bir sır olamaz. Derin bir sır var ve bu sır aslında aile çevresi ve köy çevresi tarafından biliniyor ama toplum bunu ortaya koyamıyor” dedi.

Cinayetin organizatörü amca mı Aile üyelerine bunu deyin demiş | Video Haber

Olaya ilişkin şüphelilerden ifadeler alınıyor. Bazı örnekler ise incelenmek üzere Adli Tıp’a gönderildi. Prof. Dr. Halis Dokgöz, “Adli Tıp uzmanları; otopsi bulguları, olay yeri inceleme bulguları ile bu ifadelerin doğruluğu yansıtması, çelişmesi durumlarını ortaya koyar. Bu neden önemli? Hem olayın aydınlatılması için hem de olayı örtbas etmeye yönelik, yalan bilgiler vermeye yönelik ortaya çıkarılmasını sağlar” diye konuştu.

Peki, Adli Tıp çalışmaları sürece nasıl katkı sağlayacak? Prof. Dr. Halis Dokgöz, “Biyolojik materyaller bulursak vücutta, çünkü bir mücadele söz konusu olabilir. Tırnak altlarında biz deri parçaları ve cesede bulaşmış başka bir materyal olabilir. Buralardan yola çıkarak DNA incelemesi yaptığımızda Narin’le kimlerin temas ettiğini söyleyebileceğiz. Bu da bize çok önemli ipuçları verecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu