SON DAKİKA

İsrail 7 Ekim’de orduya Hannibal direktifi emri mi verdi?

KAYNAKCNN TÜRK

“Kaosun içinde en azından bazı rehinelerin apache helikopterlerinin ateşleriyle vurulduğu oldukça açık. Açıkça rehin alınan, esir alınan ve evlerinden götürülen ancak çite asla ulaşamayan 27 kişiyi tespit ettik, evleri veya çit arasında bir yerde öldüler. Birçoğunun Apache helikopterleri tarafından öldürülmüş olma ihtimali oldukça yüksek.”

İsrail 7 Ekim’de orduya Hannibal direktifi emri mi verdi

7 Ekim’de ne olduğuna dair soruşturmalar devam ederken, gözler bir kez daha İsrail’e çevrildi.

Double Down News haber kanalı, 7 Ekim’e dair yaptığı araştırmalarda İsrail askerlerinin Hannibal direktifi ile hareket ettiğini ortaya koydu.

İsrail 7 Ekim’de orduya Hannibal direktifi emri mi verdi

Daha önce de Haaretz gazetesinin ortaya attığı bu iddiayı güçlendiren araştırma sonucu. Hannibal direktifi doğrultusunda İsrail’in 28 apache helikopterindeki mühimmat bitene kadar ateş açtığı aktarıldı. “7 Ekim öğlen vakti ordu Hannibal direktifini yeniden canlandırdı ve yürürlüğe koydu. 20 araç vuruldu, en azından bazı durumlarda araçlardaki herkes öldürüldü.”

İsrail 7 Ekim’de orduya Hannibal direktifi emri mi verdi

Peki İsrail’in 1980’lerde geliştirdiği Hannibal direktifi nedir? 1986 yılında Lübnan’da İsrail askerlerinin kaçırılmasına yanıt olarak yazılan doktrin, İsrail güçlerine rehineleri riske atarak bile olsa, vatandaşlarını rehin tutan düşmanlara ateş açma izni veriyor.

Bu nedenle İsrail, kendi vatandaşları olan siviller de dahil olmak üzere çok sayıda kişiyi öldürebiliyor.

İsrail 7 Ekim’de orduya Hannibal direktifi emri mi verdi

Kanalın 7 Ekim’e dair yaptıkları incelemelerde, Hamas’ın öldürdüğü iddia edilen çok sayıda bebeğin İsrail ordusu tarafından öldürüldüğü ya da öldürüldüğü veya tecavüz edildiği söylenenlerin gerçek olmadığı da ortaya çıkartıldı. “Hiçbir bebek için başı kesilmiş, fırına atılarak öldürülmüş olduğuna dair gerçek bir kanıt yok. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu