TÜRKİYE

Sülüs (sevk) belgesi nedir, nereden, nasıl alınır? e-Devlet sevk/sülüs belgesi alma ekranı 2024!

Sülüs (sevk) belgesi nedir, nereden, nasıl alınır e-Devlet sevk/sülüs belgesi alma ekranı 2024
expand

KAYNAKNeşe Akbaş / Cnnturk.com Muhabiri

Sülüs belgesi diğer adıyla sevk askerlik için harekete geçen pek çok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Sevk başlangıç tarihi, yükümlünün birliğe teslim olacağı ilk tarihi, bitiş tarihi ise bu sürecin son gününü ifade eder. Sevk Belgesi olarak da geçen sülüs belgesi celp yerlerinin duyurulması ardından erişime açılıyor. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir. 

Sülüs Belgesi Nedir?

Sülüs (sevk) belgesi, askerlik görevine başlayacak kişilerin, hangi kışlada ve ne zaman göreve başlayacağını gösteren yazılı bir belgedir. Belge, birliğe teslim olma tarihlerini ve diğer kışla bilgilerini içerir. Celp yerlerinin duyurulmasının ardından bu belgeye erişim sağlanabilir.Sülüs (sevk) belgesi nedir, nereden, nasıl alınır e-Devlet sevk/sülüs belgesi alma ekranı 2024Sülüs Belgesi Nereden Alınır?

Sülüs belgesi, internet üzerinden e-Devlet aracılığıyla veya doğrudan askerlik şubelerinden alınabilir. e-Devlet üzerinden alınması işlemi oldukça kolay olup, belge celp yerleri açıklandıktan sonra erişime açılır.

Sevk Belgesi Nasıl Alınır?

e-Devlet’e Giriş Yapın: İlk olarak e-Devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.

Kamu Kurumları Menüsü: Menüde yer alan “Kamu Kurumları” seçeneğine tıklayın.

Milli Savunma Bakanlığı: Açılan listeden “Milli Savunma Bakanlığı”nı seçin.

Askerliğe Sevk Belgesi: “Askerliğe Sevk Belgesi / Askerlik Durum Belgesi” başlığı altından belgeyi görüntüleyin ve çıktısını alın.

Belge, sevk tarihinden 10 gün önce e-Devlet’te aktif hale gelir. Sevk belgesi olmayan veya belirtilen sürede teslim olmayan yükümlüler hakkında bakaya işlemi yapılır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu