TÜRKİYE

Deprem felaketinin ardından 1,5 sene geçti! Hatay Valisi Mustafa Masatlı bölgedeki son durumu CNN TÜRK’e anlattı | Video Haber

KAYNAKCNN TÜRK

Koşullar iyileştirilmeye, Hatay yeniden ayağa kaldırılmaya çalışılıyor. Ancak kafalarda soru işareti de olmuyor değil. Depremzedelerin en çok merak ettiği konulardan biri de rezerv alanlarıydı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı yapılan çalışmalarla ilgili CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’e yaptığı açıklamada, “Biz rezervi, bir yıkımın çok olduğu yerlerde, ikincisi yıkımın çok olduğunun da yanında binalar da risk teşkil ediyorsa buraları aldık. Tereddütleri var veya soru işaretleri var mesela bunlardan bir tanesi biz ne kadar ödeyeceğiz? Nereye gitsin bu insanlar? Birincisi Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğümüz, ikincisi belediyelerimiz, üçüncüsü de Kentsel Dönüşüm Başkanlığımızın web sitesinden bunlarla ilgili bütün detaylar ve bilgiyi öğrenebilirler, bunun yanında da biz 6 tane ofis kurduk vatandaşlarımızı bilgilendirmek için” ifadelerini kullandı.

Yıkımın çok olduğu yerler ve risk teşkil eden binalar rezerv alanları olarak belirlendi Hatay’da. En önemli olansa depremzedeler için yapılan kalıcı konutlardı.

“Bu ay da inşallah sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle birlikte 12 bin 259 konutun da kurasını çekip anahtarlarını da inşallah teslim edeceğiz.”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ayrıca kent genelinde kurayla birlikte toplam teslim edilen konutun 23 bine ulaşacağını da belirtti.

“Sayın cumhurbaşkanımız da ifade etti 2025’in sonuna doğru hak sahibi olan bütün vatandaşlarımızın hem konutlarını hem dükkanlarını teslim etmiş olacağız.”

Deprem sadece ev ve dükkanlara değil, okullara da hasar vermişti. Eğitimin aksamaması için ekipler bölgede hızlıca çalışmalara başlamıştı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler sıralara oturacak, peki bölgedeki son durum nedir?

“Biz şu anda inşallah önümüzdeki sene 5 Şubat’a göre artı 2 bin dersliğe kavuşmuş olacağız yurtlarla ilgili de bütün planlarımızı yaptık. Yer yer taşıma yapacağız inşallah 9 Eylül’de buradaki çocuklarımıza geçen seneden daha iyi eğitim alacağı sınıfları ve yurtları hazırlamış olacağız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu