SON DAKİKA

Macron’dan Telegram soruşturması yanıtı

KAYNAKCNN TÜRK

“Fransa, ifade özgürlüğünü koruyan bir ülkedir. Fransa aynı zamanda sermayedarların girişimlerini seven ve koruyan bir ülkedir. Ama biz aynı zamanda güçler ayrılığı olan bir ülkeyiz. Kanunlarımız ve devletimizin adaleti bağımsız yargıçların elindedir. Bu güzel bir şey. Bu nedenle, benim sayın Durov’un Fransa’ya gelişinden haberim yoktu.”

Fransa, Telegram’ın patronu Pavel Durov’u çocuk istismarı görüntülerine izin vermekten soruşturmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ilk kez konuştu. Durov’u Fransa’ya çağırdığına dair iddiaları yalanladı.

Macrondan Telegram soruşturması yanıtı

“Benim ona bir davet yaptığım yanlıştır. Benim sayın Durov’u görme gibi bir planım yoktu ne o hafta sonu ne de sonraki hafta. Benim bundan haberim yoktu ve bu bağımsız Fransız yargısının gerçekleştirdiği bir operasyondur.”

Macron, Durov’un neden kısa bir sürede Fransa vatandaşlığını aldığına ilişkin sorulara yanıt verdi.

“Bu karar ister sanatçı ister sporcu veya girişimci olsun, Fransız dilini öğrenmek, zenginlik ve yeniliğe katkıda bulunmak için çaba sarf eden ve küresel bir etkiye sahip olan kadın ve erkeklere Fransız vatandaşlığı vermeye yönelik kasıtlı bir stratejinin parçasıydı. Bu arada Fransızca öğrenmek için çaba sarf eden Bay Durov’a Fransız vatandaşlığı verdim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu