SON DAKİKA

VİDEO | Kılıçdaroğlu hakkında dava: “YPG bizim için terör örgütü değildir”

KAYNAKCNN TÜRK

KILIÇDAROĞLU’NA SUÇU ÖVMEDEN DAVA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme” suçundan hazırlanan iddianame Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Kılıçdaroğlu davada ceza alırsa siyasi yasaklı konuma gelecek.

VİDEO | Kılıçdaroğlu hakkında dava: YPG bizim için terör örgütü değildir

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, 27. dönem MHP milletvekilleri tarafından 5 Şubat 2020’deki şikayet dilekçesi üzerine Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

2014-2019 ARASINDAKİ 5 SÖYLEMİ DAVAYA KONU OLDU

İddianamede, 2014 ile 2019 yılları arasında Kılıçdaroğlu’nun farklı yerlerde yaptığı açıklamaların “zincirleme şekilde suç ve suçluyu övme” suçunu oluşturduğu bildirildi. Kılıçdaroğlu’nun 2014 yılında yaptığı bir açıklamada “YPG bizim için terör örgütü değildir” söylemi de iddianamede yer aldı.

Kılıçdaroğlu’nun 2015 yılında Diyarbakır’daki ziyareti sırasında hendek ve çukur kazan teröristlere, “barikatları kuran arkadaşlar” söylemiyle suçluyu övme eylemini gerçekleştirdiği, 2019 yılında bir gazetede yayımlanan röportajında ise HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı işlediği sabit olan suçlardan dolayı övdüğü kaydedildi.

İDDİANAME “SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME” SUÇUNDAN HAZIRLANDI

Kılıçdaroğlu’nun FETÖ terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınanlar hakkındaki söylemleri de iddianamede yer aldı. İddianamede söz konusu 5 eylem üzerinden 3,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. “Şüphelinin beyanlarının kamu düzenini bozmaya elverişli boyutta olması, toplumun dirlik ve düzeni açısından açık, yakın ve somut bir tehlike hali yaratacak koşullarda bulunması nedeniyle atılı zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme suçunun unsurları itibariyle oluştuğu anlaşılmıştır.” denildi.

CEZA ALIRSA SİYASİ YASAKLI KONUMA GELECEK

Davanın ilk duruşması 3 Aralık’ta Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Kılıçdaroğlu davada herhangi bir ceza alırsa siyasi yasaklı konuma gelecek.

”SANIK SANDALYESİNE GİDİP BEN OTURACAĞIM”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Kılıçdaroğlu’na açılan davayı değerlendirdi;

VİDEO | Kılıçdaroğlu hakkında dava: YPG bizim için terör örgütü değildir

Özel, ”Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu yargılayacaklarsa, Sayın Kılıçdaroğlu o sanık sandalyesinde oturur mu? Bence oturmamalı, onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım. 1 milyon 460 bin CHP’nin kayıtlı üyesi Kemal Bey’i yargılatmaz, çok istiyorlarsa hep birlikte geliriz bizi yargılasınlar.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu