DÜNYA

Ukrayna lideri Zelenski’den Rusya’ya gözdağı

KAYNAKCNN TÜRK

“Ukrayna’da başka hangi gelişmeler var? Bunun hakkında konuşmak için çok erken olduğunu düşündüm ancak toplumun bunu değerlendirmesini istedim, savunma şirketlerinde 7/24 çalışan insanlarımız. İlk Ukrayna balistik füzesinin olumlu bir testi yapıldı. Savunma sanayimizi bundan dolayı kutluyorum. Bu füze hakkında daha fazla ayrıntı paylaşamam.” Önceki gün müttefiklerinden uzun menzilli füze isteyen Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, bu kez kendi ürettikleri balistik füze ile ilgili bunları söyledi.

Diğer yandan, Ukrayna ordusu Rusya’nın Kursk bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor. Öyle ki çatışmalar Kursk Nükleer Santrali çevresine kadar gelmiş durumda. Santralde tüm gün alarmların çaldığı gelen haberler arasında.

Ukrayna lideri Zelenskiden Rusyaya gözdağı

Nükleer santralin çatışmalar nedeniyle hasar alma ihtimalinin güçlenmesi sonrası devreye Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı girdi. Ajans Başkanı Mariano Grossi, santrali ziyaret edeceğini açıkladı.

Kursk saldırısıyla ilgili açıklama yapan Ukrayna ordusu ise 100 Rus yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirdiğini iddia etti.

General Oleksandr Syrskyi, Ukrayna birliklerinin 1294 kilometrekare Rus topraklarını kontrol ettiğini ve 594 savaş esiri aldığını söyledi.

Ukrayna lideri Zelenskiden Rusyaya gözdağı

Rusya’nın Ukrayna sınırındaki şehri Belgorod’un Bölge Valisi de 500 Ukraynalı askerin iki kontrol noktasına saldırdığını iddia ettikten sonra Ukrayna sınırındaki durumun “zor ama kontrol altında” olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu