SON DAKİKA

Video Haber | Gazze’de çocuk felci alarmı!

KAYNAKCNN TÜRK

Çocuklar ve yetişkinler her gün su basmış sokaklardan ve onları dolduran çöp yığınlarının yanından geçiyor. Yerlerinden edilmiş yüz binlerce Gazzeli temiz sudan yoksun, kanalizasyon ve çöplerin içinde çadır kamplara doldurulmuş durumda.

Çok az temiz su ve sabuna sahip olan Gazzeliler, içmek, giysileri ve bulaşıkları yıkamak için atık su kullanıyor. Hijyen koşullarındaki bu perişanlık bölgede türlü hastalıklara neden oluyor.

Gazze’de tam 25 yıl sonra çocuk felci vakası görüldü. Bu yüzden Gazze’deki sağlık çalışanları ağustos sonunda başlayıp, eylül ayına kadar devam edecek bir toplu aşı kampanyasına hazırlanıyor. Hedef, 10 yaşın altındaki 640 bin çocuğa iki tur aşı yapmak olacak. Ancak bir ateşkes olmadığı sürece bu aşılama planını uygulamak imkansız görünüyor.

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF’e göre, toplu aşılama planını uygulamak için en az yedi günlük bir duraklama gerekiyor. İsrail’in Filistin sivil işlerinden sorumlu askeri birimi, ‘kapsamlı bir aşılama kampanyasını desteklemeye hazırlandığını’ söyledi.

Hamas cuma günü yaptığı açıklamada, aşıların yapılabilmesi için yedi günlük bir ateşkesi destekleyeceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu