MAGAZİN

Tuncay Akça kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Tuncay Akça’nın hastalığı neydi?

Tuncay Akça kimdir, kaç yaşında, neden öldü Tuncay Akçanın hastalığı neydi
expand

KAYNAKCnnturk.com

Yeşilçam‘ın efsane yapımlarından Hababam Sınıfı’nda ‘Bacaksız’ karakterine hayat veren oyuncu Tuncay Akça hayatını kaybetti. Akça’nın ölüm haberini menajeri Kıvanç Terzioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Terzioğlu, “Hababam Sınıfı’nın değerli oyuncusu Tuncay Akça’yı kaybettik. Ailesine sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi. Tuncay Akça, “Ayakkabı boyarken bir kahkaha attım. Rahmetli Ertem (Eğilmez) ağabey orada gülmemi keşfetti. Tesadüfen bir kahkahamızla ‘Hababam Sınıfı’nın kadrosuna girdik” demişti. Tuncay Akça, Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından biridir. Özellikle “Hababam Sınıfı” film serisinde canlandırdığı “Bacaksız” karakteriyle tanınan Akça, Türk sinema tarihine önemli bir iz bırakmıştır. 

Tuncay Akça kimdir, kaç yaşında, neden öldü Tuncay Akçanın hastalığı neydiTUNCAY AKÇA KAÇ NEDEN ÖLDÜ?

Tuncay Akça, 2024 yılında 60 yaşında hayatını kaybetmiştir. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Akça’nın ölüm nedeni olarak kalp krizi olarak açıklandı. Hayatını 60 yaşında kalp krizi nedeniyle kaybeden Akça, bugün Şakirin Camii’nde kılınacak ikindi namazına müteakip cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacak.

TUNCAY AKÇA KİMDİR?

16 Aralık 1963 yılında Kastamonu’da dünyaya geldi. Tuncay Akça, Hababam Sınıfı’nda “Bacaksız” lakaplı rolü ile tanındı. Yol Filminde Yusuf karakterini oynadı. 1995-2002 yılları arasında ise Bizimkiler dizisinde manav Adem rolüne hayat verdi. En bilinen repliklerinden birisi “Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?” sorusudur. Oyuncu, 2004 yılında “Hababam Sınıfı Merhaba” filminde oynamıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu