SON DAKİKA

Video Haber | Orta Doğu’da tansiyon düşmüyor! Hamas’tan sonra sıra İran’da mı?

KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

Hamas’ın saldırısı sonrası, İsrail Lübnan sınırını vurdu. Peki, sınırda savaş riski yükseldi mi? CNN TÜRK canlı yayınında konuşan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın, “Öyle görünüyor ki henüz bölgede bir ateşkes ortamı oluşmamış durumda. Çok uzun zamandır özellikle Haniye suikastından önce ateşkes konusunda ciddi beklentiler vardı. Burada da bir yol katedilememişti ama bir şekilde hem ABD içindeki başkanlık seçimleri hem de bölgedeki seçimler ateşkes kavramından uzaklaşıldı” değerlendirmesinde bulundu.

Video Haber | Orta Doğuda tansiyon düşmüyor Hamas’tan sonra sıra İran’da mı

Hamas’ın saldırısı sonrası İsrail-Lübnan sınırını vurduğunun altını çizen Doç. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın, “İsrail bir şekilde özellikle Netanyahu’nun Amerika’da gerçekleştirdiği konuşmada zaten bu çatışmayı ve savaşı yayma, hem ABD’ye hem Batı’ya hem de kendisine desteği devam ettirmek gibi görmek lazım” dedi.

Video Haber | Orta Doğuda tansiyon düşmüyor Hamas’tan sonra sıra İran’da mı

ABD, İsrail’e 20 milyar dolarlık silah yardımına onay verdi. Biden yönetimi bir yandan da sık sık “ateşkes” çağrısı yapıyor. Doç. Dr. Açıkalın, “Şunu da hatırlatalım, 7 Ekim ve sonrasında Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’e verdiği bu bağlamdaki askeri destek de tarihte toplamına baktığımızda rekor kıran bir seviyede” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu