SON DAKİKA

Brent petrolün varil fiyatı kaç para oldu? (14 Ağustos 2024)

Brent petrolün varil fiyatı kaç para oldu (14 Ağustos 2024)
expand

Fiyatlardaki bu artışın arkasında, ABD’nin petrol talebine ilişkin olumlu veriler ve Orta Doğu’daki gerilimlerin neden olduğu arz endişeleri yer alıyor. Amerikan Petrol Enstitüsü’nün açıklamasına göre, ABD’nin ticari ham petrol stokları geçen hafta piyasa beklentilerini aşarak 5 milyon 205 bin varil azaldı. Beklentiler, stokların 2 milyon varil azalacağı yönündeydi. Bu düşüş, ABD’deki petrol talebinin güçlü kalmaya devam ettiği algısını pekiştirdi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin resmi stok verileri gün içinde açıklanacak. Orta Doğu’da artan jeopolitik gerilimler de arz endişelerini artırarak fiyatları desteklemeye devam ediyor. Tel Aviv, son haftalarda yaşanan suikastlar sonrasında İran ve Hizbullah’tan gelecek olası bir saldırıya karşı tetikte bekliyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Pat Ryder, Orta Doğu’daki durumun ‘çok ciddi’ olduğunu ve ABD’nin olası bir İran saldırısına karşı hazırlıklı olduğunu belirtti. Bu ayın başında Pentagon, İran’ın İsrail’e olası bir misillemesini engellemek amacıyla Orta Doğu’ya ek askeri varlıklar konuşlandıracağını duyurmuştu.

Öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu yıl ve gelecek yıla ilişkin küresel petrol talebinde bir gevşeme beklentisi olduğunu dile getirdi. Bu durum, fiyatlardaki artışı sınırlayıcı bir etki yarattı.

Brent petrolün teknik olarak 82 ile 83,74 dolar aralığında direnç, 80,26 ile 78,52 dolar aralığında ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu