SON DAKİKA

VİDEO HABER | Boeing’i Space X kurtaracak! 8 günlüğüne gittiler, 8 ay kalacaklar…

KAYNAKCNN TÜRK

Amerikan havacılık devi Boeing, ticari yolcu uçaklarındaki başarısızlıklarının ardından uzay mekiği projesinde de benzer sorunla gündeme geldi. Firmanın Starliner uzay mekiğinde mahsur kalan iki NASA astronotunun, gelecek yıla kadar Dünya’ya dönemeyeceği açıklandı.

Amerikalı astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore, 5 Haziran’da bir test görevi için yalnızca 8 günlüğüne Boeing’e ait bir uzay mekiği ile fırlatıldılar. Astronotlar, 8 günlük deneme misyonunda teknik sorunlarla boğuşuyor ve 8 aydan uzun süre uzayda kalmak zorunda olduklarını öğrendiler.

Misyon, gemide insanların olduğu türünün ilk uçuşuydu ve yeni uzay aracının daha düzenli olarak kullanılmadan önce nasıl performans gösterdiğini görmek için tasarlanmış bir testti.

NASA’dan yapılan açıklamada, Starliner’da yaşanan sorunların başta düşünülenden daha ciddi olabileceği dile getirildi. İki astronotun Boeing’in rakibi Space X’e ait mekikle Dünya’ya dönüşünün değerlendirildiği bildirildi.

İki astronotun Dünya’ya dönüşünün 2025’te gerçekleşmesi beklenirken bu durum, ABD havacılık devi Boeing’e yeni bir darbe oldu.

Starliner mekiğine planlanmayan giderler için fazladan 125 milyon dolar harcayan Boeing helyum sızıntılarının mekikte sorunlara yol açtığını belirtmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu