SON DAKİKA

Fenomenler AI replikalar yaratacak

Fenomenler AI replikalar yaratacak
expand

KAYNAKDonanım Günlüğü

Yakın bir gelecekte internet aleminin değişilmez bir parçası olacak çeşitli yapay zeka özellikleri üzerinde çalışan Meta, bu özelliklerden bazılarını yavaş yavaş kullanıma sunuyor.

Şirketin bir süredir kapalı beta aşamasında olan AI replika özelliği, dün ABD’deki Instagram fenomenlerinin kullanımına açıldı. Yapay zeka destekli bu özellik, Instagram’daki içerik üreticilerinin, takipçileriyle etkileşime geçmek için kendileri gibi davranan ve konuşan bir AI karakteri yaratmasına olanak sağlayacak. Bu AI replika, takipçilerden gelen mesajları okuyacak ve onlarla etkileşime geçecek. Hatta Instagram fenomeninin ağzından cevaplar yazacak.

Yapay zeka alanına sonradan giren şirketlerden biri olan Meta, kişiye ya da şirkete özel yapay zekalar geliştirerek bu alanda sıyrılmayı hedefliyor. Instagram fenomenlerine sunulan bu yeni özellik de bu kişiye özel yapay zekaların bir örneği olacak. Instagram fenomenleri, yapay zekanın kendi yorumlarına, mesajlarına, içeriklerine ulaşmasına izin vererek bu yapay zekayı kendilerine özel olarak eğitecek. Bu yapay zekaya ne kadar çok veri verilirse, AI replika o kadar iyi ve o kadar gerçekçi olacak.

Bu AI replikaların Instagram kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacağını bekleyip göreceğiz. Ancak bu özelliğin artık tüm içerik üreticilerine sunulacak hale gelmiş olması, Meta’nın yapay zeka alanında epey yol kat ettiğini gösteriyor. Şimdi asıl merak konusu olan bu kişiselleştirilmiş yapay zekaların başka ne şekillerde kullanılabileceği.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu