YAZARLAR

Kimliğim kayboldu hükümsüzdür

Öncelikle şunu belirteyim. Bu maç asla yeni sezon için ölçü değil. Sıcaklar ve ağır antrenmanlar… O yüzden o tarafa hiç girmeyelim genel görüntüye bakalım.
Galatasaray’ın acil 8 numaraya ihtiyacı olduğu söyleniyor ama ben aynı görüşte değilim.
Tamam 8 numara olmalı ama üstüne sağ kanat, sol kanat, sağ bek ve sol bekte alınmalı.
Tabii bir de Mertens’in yerine bir oyuncu. Ziyech’te öyle bir sözleşme var ki zaten gönderemezsin. Zaha da aynı. Mecbur katlanacaksın bu oyunculara.
Peki bu takım ligde iş yapar mı? Elbette yapar. O ayrı bir olay… Ama Avrupa’da çok zor. Bu kadroya top koklatmazlar. Ben o taraftan bakıyorum.
Yine de Okan hoca bilir.
İlk yarı Galatasaray oyun anlamında bir felaketti. Top kayıplarını ben sayamadım.
İmmobile’nin golünde ise Nelsson’a hiç yakışmayan bir hata vardı. Belki de 22 saniyede henüz ısınmadığı için bu hatayı yaptı.
Sadece Kerem biraz takımı sürüklemeye çalıştı o kadar. O da bölük pörçük. Şimdi bu kadar vasat altı oynayan takımda İcardi ne yapabilir? Tabii ki hiçbir şey.
Beşiktaş da çok top kaybı yaptı ama rakibine oranla daha kontrollüydü. Özellikle Rafa’nın gelmesi takıma çok katkı sağlamış. Belli ki bu oyuncu bu sene çok iş yapacak. Set oyununa katkısı, yüksek pas yüzdesi, top kontrolü, oyun bakışı, takip ve adam eksiltme konularında ilk maçta lider olduğunu gösterdi. Maçın da en iyisiydi. O gelince Gedson da rahatladı. Üstündeki görevler azaldı gerçek işine döndü.
İkinci yarı Barış Alper ve Batshuayi takviyelerine rağmen değişen bir şey olmadı Galatasaray’da…
Silik, etkisiz, güçsüz ve yetersiz. En önemlisi ruhsuzdu. Kimliğini kaybetmiş hükümsüz bir görüntüdeydi.
Aksine Beşiktaş ise bu yarıda daha istekliydi ve oyun anlamında da üstüne koydu.
Zaten berbat bir gününde olan Galatasaray hiç direnemedi.
Tamam sezonun ilk maçı ölçü değil ama bu kadar da olmaz.
Nereden baksan elinde kaldı. Savunmada Nelsson hadi ilk golde maça ısınamamıştın. Peki kırmızı kart ne olacak?
Ya Abdülkerim. Bu adam Suudi Arabistan’a gitmek istiyor. Bonservisi yeterli görmüyorlar. Bırakın gitsin. Elinde Sanchez var, bir de orada oynayabilen Kaan. Hangi birini yazayım bilemedim.
Neyse hakkı olan kazandı.
Beşiktaş’ta son dakikalarda oyuna giren Mustafa için fazla bir şey söylemek istemiyorum. Nazarımız filan değmesin. Beşiktaş taraftarı da Semih’e yaptığını bu oyuncuya yapmasın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu