SON DAKİKA

Kelvin Nedir, Neyi İfade Eder? Kelvin: Sıcaklık Ölçümü Ve Bilimsel Kullanımı

 Kelvin Nerelerde Kullanılır?

 Hem bilim dünyasında hem de günlük hayatta Kelvin sürekli olarak insanların karşısına çıkmaktadır. Kelvin değeri kendi içerisinde negatif bir değer ya da sayı almamaktadır. Bu özelliği nedeniyle bilim dünyası tarafından kolay bir şekilde kullanılmaktadır.

 Örnek olarak Kelvin değeri sıvı azot ve sıvı helyum benzeri düşük sıcaklık maddelerinin ölçülmesi işlemleri çok uygun olduğu görülmektedir. Bu bağlamda Kelvin değerinin sıcaklık ile arasından fark hesabının daha kolay olmasının nedeni negatif değerin olmamasından kaynaklanmaktadır.

 Kelvin Renk Sıcaklığı Tablosu

 Bilimsel literatür içerisinde Kelvin renk sıcaklığı tablosu yer almaktadır. Bu tablo içerisinde renklerin sıcaklığı Kelvin birimi üzerinden hesaplanmıştır. Yapılan tasarıma örnek olarak kırmızı 1000K, turuncu 2000K ve de mavi tonlara göre kendi içerisinde değişkenlikler göstermektedir. Aynı şekilde bakıldığında 10000K olarak da renk sıcaklık tablolarında bulunmaktadır.

 Santigrat olarak tanımlanan ve yaygın görülen dereceleri tanımlanan bu birim ile hesaplamak çok kolaydır. Ayrıca Kelvin değerinin bulunması amacıyla yer alan her santigrat derecelerine 273,15 sayısı eklenmelidir. Bu değerlendirme Kelvin sıcaklık değerlerinin bilimsel açıklamasıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu