SON DAKİKA

Video Haber | Putin’den ABD ve Avrupa’ya tehdit

KAYNAKCNN TÜRK

“Gelecekte nükleer savaş başlıklarıyla donatılabilecek olan füzelerin topraklarımızdaki hedeflere uçuş süresi yaklaşık on dakika olacak.”

Video Haber | Putinden ABD ve Avrupaya tehdit

ABD-Rusya arasında nükleer savaş tehditleri karşılıklı olarak sürüyor. Rusya Donanma Geçit Töreni’nde bir kez daha gövde gösterisi yaptı, törene Çin, Cezayir ve Hindistan’dan da donanma birlikleri katıldı. Törende konuşan Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Avrupa’ya seslendi. “Tatbikatlar sırasında, Amerika Birleşik Devletleri, tayfun füze sistemlerinin kendi topraklarından Danimarka ve Filipinler’e transferini zaten uyguladı. Bu durum, Amerikan orta menzilli füzelerinin Avrupa’da konuşlandırıldığı soğuk savaş dönemini hatırlatıyor.”

Video Haber | Putinden ABD ve Avrupaya tehdit

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Putin’e Japonya’dan yanıt verdi. Tarihin nükleer bombaya tek maruz kalan ülkesinde konuşan Blinken, atom bombasının ABD tarafından kullanıldığından söz etmedi. “İttifakımız elbette bölgede barış içindir ve bugün burada bir dizi alanda güvenlik iş birliklerimizi daha da derinleştirmek için önemli adımlar attık. Zorlu güvenlik ortamı göz önüne alındığında, nükleer caydırıcılığın güçlendirilmesi daha büyük bir önem kazanmıştı.”

Video Haber | Putinden ABD ve Avrupaya tehdit

ABD ve Japonya heyetleri burada karşılıklı silah endüstrisi iş birliğini hızlandırdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu