YAZARLAR

Formula 1 Belçika GP’de Mercedes damgası! George Russell’ın kararı zafer getirdi

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 14. ayağı Belçika Grand Prix’sinde koşuldu. Yarışın sonunda iki Mercedes pilotu arasında nefesler tutuldu. Tek pit stop kararı veren Russell birinciliği elde etti.

Formula 1 2024’ün yaz sezonu öncesi son yarışı olan Belçika GP gerçekleşti. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc iyi çıkış yapmayı başladı. Üçüncü turda Mercedes pilotu Lewis Hamilton yarış liderliğini aldı. 7.tura gelindiği zaman KICK Sauber Zhou Guanyu pite girdi. Pitte uzun süre kalan Guanyu yarışa devam edemedi.

TEK PİT STOP KARARI ZAFER GETİRDİ

Yarış liderliğini elde ettikten sonra lastiklerini değiştirmek istemeyen Mercedes pilotu George Russell son dört turu lider olarak sürdürdü. Takım arkadaşı Hamilton son 3 tur kala Russell’a yaklaştı. Lastikleri yeni olan Hamilton, Russell’ın direnişiyle karşılaştı. Yarışta tek pit stop kararı veren Russell birinciliği elde etti.

“TEK STOP TAKIM KARARIYDI”

Yarış sonu açıklama yapan George Russell, “Bu neticeyi beklemiyorduk. Lastikler çok iyiydi, her seferinde sürüşümü uzatmak istiyordum. Bir iki takım olarak müthiş bir netice. Tek stop kararı takım kararıydı.” dedi. Russell, Avusturya’dan sonra bu sezon ikinci kez birincilik elde etti.

İŞTE İLK 10

Mercedes Belçika GP’de birinciliği ve ikinciliği elde ederek yaz sezonu arasına iyi bir giriş yapmış oldu. Macaristan GP’yi kazanan McLaren pilotu Oscar Piastri Belçika’yı üçüncü olarak tamamladı. Dördüncü Ferrari pilotu Charles Leclerc, beşinci Redbull pilotu Max Verstappen, altıncı McLaren pilotu Lando Norris, yedinci Ferrari pilotu Carlos Sainz, sekizinci Redbull pilotu Sergio Perez, dokuzuncu Aston Martin pilotu Fernando Alonso ve onuncu Alpine pilotu Esteban Ocon oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu