SON DAKİKA

CANLI: Biden adaylıktan çekildi… ABD basınından manşetler! Kamala Harris’i hangi Demokratlar destekledi?

The Washington Post gazetesi, “Biden yarıştan çekildi” başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Gazete, görevdeki bir başkanın adaylığından vazgeçmesi için partisinden baskı görmesinin ABD siyasi tarihinde silinmeyecek bir yer edindiğini yazdı. Biden’ın hamlesini ‘tarihi’ olarak tanımlayan gazete, bu adımın Demokratları ve ülkeyi belirsiz bir yola soktuğunu öne sürdü.

NEW YORK TIMES: KARARI SON ANA KADAR KİMSE BİLMİYORDU 

New York Times gazetesi ise Biden’ın siyasi hayatının en zor kararını verdiğini belirterek bu tavizin şaşırtıcı olduğunu çünkü başkanın son ana kadar ‘yarıştayım’ mesajı verdiğini yazdı:’Biden Pazar günü kararını sosyal medyadan açıklayana kadar evin dışında neredeyse hiç kimse onun ne düşündüğünü bilmiyordu.’

NYT ayrıca eski başkan Barack Obama da dahil Demokrat Parti’nin üst düzey isimlerinin Kamala Harris’e hemen destek vermekten kaçındığına dikkat çekti.

NEW YORK POST: SON

New York Post, ‘Son’ başlıklı haberinde Biden’ın kapıdan çıkarken çekilen bir fotoğrafını kullandı. Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ve eski başkan Barack Obama gibi kritik isimlerin, Biden’ın ‘adayım’ dediği Kamala Harris’i destekleme konusunda sessiz kaldığına dikkat çeken NY Post başkanın yarıştan çekilmesiyle Demokrat Parti içinde aday yarışının başladığını yazdı.

WSJ: BİDEN DEMOKRATLARI SEÇİME 4 AYDAN KISA BİR SÜRE KALA ADAYSIZ BIRAKTI 

 Wall Street Journal gazetesi, seçmenin Biden’ın başkan olmak için ‘çok yaşlı’ olduğunu bildiğini ancak başkanın müttefiklerinin başka yöne bakmayı tercih ettiğini yazdı ve 81 yaşındaki Joe Biden’a yapılan bahsin ‘büyük bir yanlış hesaplamaya dönüştüğünü’ yazdı: “Biden, Demokratları seçimden dört aydan kısa bir süre önce adaysız bırakarak başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu . Biden , Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in desteklediğini açıkladı ancak seçmenlerin onun arkasında toplanıp toplanmayacağı henüz belli değil.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu