YAZARLAR

Akgün: FETÖ’den 20 ülkede 228 okul aldık

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılında FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasının eğitim ayağıyla mücadele eden Türkiye Maarif Vakfı’nın Başkanı Birol Akgün ile konuştuk.

100’ün üstündeki ülkede yaptıkları çalışmalarla dünyanın bugün FETÖ olgusunu çok daha iyi anlama noktasına geldiğini ve bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmeye başladığını dile getiren Akgün, “20 ülkede FETÖ ile iltisaklı 228 okul devraldık. Ayrıca kendi okullarımızı da açıyoruz. Birçok ülkede okullarımıza talep artıyor. 52 ülkede 500’e yakın okulda 53 bin öğrencimiz oldu” diyor.

Gerçek yüzünü görüyorlar

‘Dünya FETÖ’nün ne olduğunu gördü mü?’ diye sorunca Akgün Milliyet’e şunları söyledi:

“15 Temmuz’un üzerinden 8 yıl geçti. Bugün bütün dünya özellikle FETÖ konusunda geçmişe göre çok daha duyarlı. Çok daha bilinçli hale geldi. Çünkü ortaya çıkan pek çok yeni itiraflar haberler bu darbe girişiminde bulunan terör örgütünün yapısını görmelerini sağlıyor. Hem planlayıcısı hem uygulayıcısı olarak işin merkezinde olduğunu görüyorlar. Dünyanın farklı ülkelerinde var olan FETÖ iltisaklı olan okulların Türkiye Maarif Vakfı’na devri sürecini takip ediyoruz. Bu çerçevede bazı ülkeler okulları tamamen kapattı, bazıları devletleştirdi bazıları özel sektöre üçüncü taraflara devrini sağladı. Önemli bir kısmı da Maarif Vakfına devretti. 100’ün üstündeki yaptığımız çalışmalar çerçevesinde bugün bütün dünya FETÖ olgusunu çok daha iyi anlama noktasına geldi. Bu yapının gerçek yüzünü görüyorlar. Bu yapının yetiştirdiği militan örgüt elemanları üzerinden Türkiye’de silah kullanarak, seçilmiş olan meşru hükümetin devrilmesi konusunda o gece aktif olarak darbeyi planlayıp eyleme geçirdiğine dair kanaatleri güçlendi.”

53 bin öğrencimiz var

Maarif Vakfı olarak FETÖ ile iltisaklı 20 ülkedeki 228 okulu aldıklarını ve işlettiklerini belirten Akgün ayrıca alternatif olarak bazı ülkelerde de kendi okullarını açtıklarını dile getirdi. Akgün şunları kaydetti:

215 yeni okul da biz açtık. 52 ülkede 443 okul, 1 üniversite ve 21 eğitim merkezinde toplam 53 bin öğrencimiz var. Kaliteli ve nitelikli eğitim hizmeti veriyoruz. Türkiye’nin okullarından mezun olan gençlerin uzun dönemde Türkiye ile kendi ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çok boyutlu faydalarını görüyoruz. Bu strateji de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Network oluşturmak ve ilişkilerin sürdürülmesini sağlayacak insan unsurunun yetiştirilmesidir. Uzun dönemde eğitim ve bilim diplomasisidir. ABD, Fransa, İngiltere, Almanya gibi ülkeler de dünyanın her yerinde kendi okullarını açtı. Eğitim en önemli yatırım aracı olarak görülüyor. Bu oyunun içinde biz de varız.”

Okullarımıza talep artıyor

Diğer okullara alternatif olarak açılan Maarif okullarının dünyada büyük ilgi gördüğünü ve gün geçtikçe talebin arttığını belirten Akgün, “Afganistan’dan Avustralya’ya, ABD’den Afrika’nın derinliklerine kadar dünyanın her yerinde varız. Ve açtığımız okullar büyüyor. Pek çok ülkede öğrencileri sınavla alıyoruz. Başarılı öğrenciler alıyoruz. Maarif Vakfı’nın okulları bütün dünyada ilgi çekiyor” diyor.

Maarif Vakfı dünyada FETÖ ile mücadelede başarılı çalışmalara imza atıyor. Ancak özellikle Balkanlarda dost birçok ülkede FETÖ okullarının hâlâ açık olduğunu görüyoruz. Bu mücadelede onlara da görevler düşüyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu