SON DAKİKA

Sağlıkta Alternatif Çözümler: Sıcak Kompres Uygulamaları

Sağlıkta Alternatif Çözümler: Sıcak Kompres Uygulamaları
expand

KAYNAKCnnturk.com

 Genel çerçevede suya batırılmak suretiyle belli bir ısı yakalandığında ilgili bölgeye yine belli bir süre uygulanır. Elbette bu durum açık yaralara uygulama söz konusu olduğunda çok daha dikkatli bir müdahale büyük öneme sahiptir. Bu bağlamda dengeli şekilde belli bir su sıcaklığı üzerinden sıcak kompres uygulaması yapılması çok önemlidir.

 Sağlıkta Alternatif Çözümler: Sıcak Kompres Uygulamaları

 Bölgesel ya da lokal uygulama şeklinde öne çıkan sıcak kompres uygulaması, günümüzde birçok amaç altında ele alınmaktadır. Ancak temelde ise tedavi amacı ile doku ısısını yükseltmek ve vücudun herhangi bir bölgesine uygulanmaktadır.

 Özellikle de vücut ısısını korumak ya da hastayı sıcak tutmak amaçlı bölgesel açıdan değerlendirilir. Sağlıkta alternatif çözüm olarak da öne çıkan sıcak kompres uygulamaları, amaca göre farklı çeşitler üzerinden ele alınır.

 – Yapılış şekline göre yaş ve kuru sıcak uygulamalar kullanılabilir.

 – Yapıldığı bölgeye göre lokal, yani bölgesel ya da genel olarak ele alınabilir.

 – Isısına göre ise çok sıcak, hafif sıcak ya da ılık şeklinde derecelendirme üzerinden değerlendirilir.

 Bu şekilde yukarıda verilen sıcak kompres uygulamaları amaca ve çeşidine göre ele alınmaktadır. Böylece doku üzerinden vücut sıcaklığı korunmak suretiyle ilgili bölgedeki hasarın minimum seviyede tutulmasına imkan tanır. Özellikle sportif etkinliklerde ya da birçok yaralanmada önemli potansiyel teşkil etmektedir.

 Sıcak Kompres Uygulamanın Avantajları Nelerdir?

 İlgili bölgeye uygulama yapıldıktan sonra sıcak kompres uygulaması birçok avantaj sağlar. Özellikle bu tedavi ile ele alınan uygulama daha çok anlık ve acil seçenek doğrultusunda gerçekleşmektedir.

 – Dokuları gevşetir.

 – Vücut ısısını istenilen noktaya kadar artırır.

 – Ağrıyı dindirir.

 – Yorgunluğu azaltır.

 – Kasların kasılması ile birlikte ortaya çıkan spazmı minimum seviyeye çeker.

 – Apselerin olgunlaşmasına olanak verir.

 – İyileşmeyi önemli oranda hızlandırır.

 – Sedasyonunu sağlar.

 – Eklem gerginliğini önemli oranda azaltır.

 – İlaç gereksinimini azaltır.

 Bu şekilde yukarıda verilen önemli faydaları ile beraber sıcak kompres uygulaması, sağlıkta alternatif çözümler içerisinde önemli yer taşımaktadır. Aslında bakılırsa çok büyük uygulamadan önce ilgili bölgenin daha da büyük problem yaşamaması için anlık uygulanır.

 Sıcak Kompres Uygulaması Hangi Durumlarda Kullanılır?

 Bu uygulama özellikle alternatif çözüm olarak en önemli tedavi yöntemleri içerisinde gelir. Genel çerçevede ise anlık ve acil olarak ele alınan bir uygulamadır. Yani yaşanabilecek olası sakatlıklar ya da meydana gelen kazalar ile hemen uygulama gerçekleşir. Böylece daha büyük tedavi gerçekleşmeden bölgenin taze ve sıcak kalmasına imkan verilir. Bu da sonra yapılacak olan tedavinin daha da etkili olmasına olanak sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu