SON DAKİKA

Kosova’dan Bayraktar SİHA’larına övgü

Kosova güçlü ve güvende hissediyor dedi, Türk SİHAlarını öve öve bitiremedi. Açıklamalar Kosova Savunma Bakanı Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci’den geldi. Kosova güvenlik gücüne tedarik edilen Bayraktar insansız hava araçları, Kosova güvenlik gücü görevlileri tarafından test edildi.

Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci, Kosova güvenlik gücü görevlilerinin Bayraktar İHA’larıyla gerçekleştirdiği operasyonları yakından gözlemlemek amacıyla insansız hava sistemleri birimini ziyaret etti. Maqedonci, Kosova ordusunun iyi eğitimli, özverili askerleri ve Bayraktar SİHA’larla ülkesinin potansiyel tehdit ve tehlikeler karşısında daha güçlü ve güvende hissettiğini söyledi.

Kosova’nın savunması ve güvenliğinin yanı sıra ülke ve bölgede barışın korunması hizmetinde ordunun modern ve gelişmiş silah sistemleriyle donatılmaya devam edileceğini açıkladı.

Kosova’nın Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA’ların geçen yıl ülkeye ulaştığı bildirilmişti.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Bayraktar TB2 SİHA’nın fotoğrafını sosyal medya hesabından “Kosova artık daha da güvenli” notuyla paylaşmıştı. Kosova güvenlik gücünün askeri envanterinde çok sayıda Türk ürünü bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu