SON DAKİKA

Dünya’nın En Büyük Ağacı Hangisidir? Dünya’nın En Büyük Ağacı Kaç Metre?

Dünyanın En Büyük Ağacı Hangisidir Dünyanın En Büyük Ağacı Kaç Metre
expand

KAYNAKCnnturk.com

Dünyanın yaşayan en uzun ağacı olarak ölçülen bu ağaç türü, Sekoya türünde bir ağaçtır. Daha detaylı şekilde sahil Seko’su olarak bilinen bu ağaç, Güney Kaliforniya’da yer alan Redwood Ulusal ve Eyalet Parkında bulunmaktadır. Yerden bakıldığında ucunun görünmesi zor olan bu ağaç her sene yoğun bir turist akınına uğrar.

Dünya’nın En Büyük Ağacı Hangisidir?

Dünyanın birçok farklı yerinde değişik boyutlara sahip ağaç türleri bulunmaktadır. Özellikle sahil Sekoya ağaçları bu konuda dünyanın en büyük boyutlarına sahip ağaçlar olarak ön plana çıkarlar. Bu kapsamda yaşayan ve şu an ölçülmüş olarak öne çıkan harperion ismindeki en büyük ağaç, California’da bulunan Redwood Ulusal ve Eyalet Parkı’nda yer almaktadır.

Boyu ise 115 metre ve 61 santimetre olarak ölçülmüş durumda. Yüzyıllardır yaşayan bu büyük ağaç, görkemli ve heybetli yanı ile oldukça hoş bir görsel ortaya çıkarmaktadır. Özellikle de çevresindeki ağaçlara göre boyutları ile dikkat çekici bir görüntü meydana getiriyor.

Dünyanın En Büyük Ağacı Hangisidir Dünyanın En Büyük Ağacı Kaç MetreDünya’nın En Büyük Ağacı Kaç Metre?

Birçok değişik ülkede yer alan farklı türlerdeki ağaçlar oldukça yüksek boyutlara sahip olarak öne çıkar. Ağaçların boyutları ise genelde metre ve fit cinsi üzerine ele alınarak ölçülür. Bu bağlamda dünyanın en büyük ağacı 115 metre ve 61 santimetredir. Bu ağaç sahil Sekoya’sı türüne ait olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya’daki Redwood Ulusal ve Eyalet Parkında bulunur. Çevresine göre tek başına bir gökdelen gibi görüntü sergileyen bu ağaç, boyutları ile beraber aynı zamanda oldukça geniş bir kalınlığa sahiptir. Günümüzde koruma altında bulunan ağaç her sene yoğun bir turist çeker.

Dünyanın En Büyük Ağaç Türü Hangisidir?

Dünyanın en büyük ağaç türü olarak Sekoya ağaç türleri öne çıkmaktadır. Özellikle sahil Sekoya’sı oldukça yüksek boyutları ile beraber görkemli bir etki oluşturur. Bu konuda en büyük sahil Sekoya ağacı ise Amerika Birleşik Devletleri’nde yer almaktadır. Boyut olarak 115 metre ve 65 santimetrelik boyuyla Redwood Ulusal ve Eyalet Parkında koruma altında tutulmaktadır. Tabii dünyanın farklı yerlerinde yine bu ağaca yakın yüksek ağaç türleri bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu