SON DAKİKA

Gazze’deki yıkıma 2. Dünya Savaşı benzetmesi

“Yıkımın büyüklüğü 2. Dünya Savaşı Almanya’sına benziyor” yazıldı. Gazze Şeridi’ndeki felaketin büyüklüğüne dikkat çekildi. Amerika merkezli Wall Street Journal gazetesi, İsrail saldırılarının etkilerini inceledi. Uydu görüntülerini inceleyerek hazırlanan çalışmada, uzmanlar Gazze’deki yıkımın bilinenden büyük olabileceğini belirtti.

Gazzedeki yıkıma 2. Dünya Savaşı benzetmesi

Haberde aralık ortasına kadar Gazze Şeridi’ne 29 bin bombardıman ve topçu atışı yapıldığını, bu saldırılarda evlerin yüzde 70’inin hasara uğradığı ya da yıkıldığı belirtildi.

Gazzedeki yıkıma 2. Dünya Savaşı benzetmesi

İsrail saldırılarında yıkılan binalar arasında Bizans döneminden kalma tarihi kiliseler, tarihi camiler, fabrikalar, binalar, okullar yer aldı. Elektrik ve su altyapıları telafisi mümkün olmayan hasarlar aldı.

Gazzedeki yıkıma 2. Dünya Savaşı benzetmesi

Gazze, 2. Dünya savaşı’nda bombardıman sonucu neredeyse tamamen yıkılan alman kenti Dresden’e benzetildi. “Gazze, tarihe Dresden ve bombalanan diğer ünlü şehirlerle birlikte geçecek” ifadeleri kullanıldı.

Gazzedeki yıkıma 2. Dünya Savaşı benzetmesi

Haberde, uzmanların İsrail’in saldırıları nedeniyle Gazze’de tarım alanlarının yüzde 20’si zarar gördüğünü söylediği de belirtildi. Dünya bankasının 12 Aralık’ta paylaştığı raporuna göre, İsrail’in saldırılarında sağlık tesislerinin yüzde 77’si, parklar, mahkemeler ve kütüphaneler gibi kamu binaları ve alanlarının yüzde 72’si, telekomünikasyon altyapısının yüzde 68’i ve kuzeydeki sanayi bölgesinin neredeyse tamamının yok edildiği bilgisi paylaşıldı.

Gazzedeki yıkıma 2. Dünya Savaşı benzetmesi

Gazze’nin yeniden inşasının en iyi ihtimalle “onlarca yıl” sürebileceği belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu