EKONOMİ

Türkiye’ye İspanyol ilgisi

Görüşmelere ilişkin değerlendirmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kamuoyuna duyuran Bakan Mehmet Şimşek, şunları kaydetti:

“Uluslararası yatırımcı toplantılarımız İspanya’da devam ediyor. Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından BBVA’nın ev sahipliğinde, küresel ölçekte etkili İspanya merkezli 2 trilyon dolar büyüklüğündeki şirketlerin ve finans sektörünün yöneticileriyle yaptığımız görüşmeler çok verimli geçti. Haberleşme, finans, enerji, sağlık, turizm, otomotiv ve tekstil sektörlerinden yatırımcılar, Türkiye’nin büyüme potansiyeline ve sunduğu fırsatlara büyük bir ilgiyle yaklaşıyorlar. Hem birebir görüşmelerimizde hem de geniş yatırımcı toplantılarımızda programımız ve sonuçları büyük bir merakla takip edildi. Orta Vadeli Programımız, ülkemize yönelik yatırım iştahının canlanmasına ve uluslararası yatırımların artmasına önemli katkılarda bulunacak.”

YTAK başvuruları başlıyor

Şimşek, bir diğer sosyal medya mesajında da nitelikli yatırımları desteklemek için oluşturulan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) programında başvuruların 20 Aralık’ta başlayacağını açıkladı. Şimşek’in YTAK ile ilgili genel bilgileri paylaştığı mesaja göre, 10 yıl vadeli kredilerin faizi yüzde 15-30 arasında değişecek, yatırım projelerinin büyüklüğü 1 milyar liradan az olamayacak, bir yatırımcı en fazla üç başvuru yapabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu