SPOR

TFF’den depremzedelere yardım için yeni proje

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), deprem bölgesi ve afetten etkilenen futbol paydaşları için yeni bir proje başlattı. Projenin tüm geliri ‘Omuz Omuza’ kampanyasına aktarılacak.

TFF’den depremzedelere yardım için yeni proje

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve GoArt Metaverse, şubat ayında Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin yaraları sarmak amacıyla yeni bir iş birliğine imza attı.

TFF’nin başlattığı ‘Omuz Omuza Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyası’ bünyesinde hayata geçirilen projeden elde edilecek gelirin tamamı depremzedeler için kullanılacak. Proje kapsamında ilk olarak 3D olarak tasarlanan bir sanal alan yaratıldı. GoArt Metaverse App’i içerisinde oluşturulan bu alanda TFF Müzesi, Omuz Omuza Sahası, 6 Şubat Anıtı, çevre düzenlemesi ve penaltı oyunundan oluşan sanal alanlar yer alacak. Bu evren ve oyun kurgusu içerisinde bağış sistemi kuruldu.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: FUTBOLUN GÜCÜNÜ ELİMİZDEN GELEN HER VESİLEYLE İYİLİK İÇİN KULLANMALIYIZ

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi ile çok büyük can kayıpları yaşandığını belirten Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, şu açıklamalarda bulundu:

“Yaraları sarmak için biz de tüm camiamızla birlikte ‘Bir olduk’. Tıpkı ünlü şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı’nın dediği gibi; ‘Memleket isterim ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; kış günü herkesin evi barkı olsun’ dedik. Futbol, dünyanın en popüler oyunu. Böyle zamanlarda futbolun gücünü elimizden gelen her vesileyle iyilik için kullanmalıyız dedik. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak için omuz omuza verdik. Camiamızın ortaya koyduğu bu birliktelik toplumsal birlikteliğe dönüştü. Futbolumuzda sadece kötü günlerde değil, her gün bu birlikteliği görmeye ihtiyacımız var.”

“TÜM GELİRİ ‘OMUZ OMUZA’ KAMPANYAMIZA AKTIRILACAK”

Omuz Omuza kampanyasında toplanan bağışlarla, 4 bin konteyneri Mayıs’ın ilk yarısında ihtiyaç sahiplerine teslim etmiş olacaklarını kaydeden Mehmet Büyükekşi, “Toplamda ise 7 bin konteyner hedefimiz var. Ama yeterli değil, devam etmeliyiz. Diğer taraftan, omuz omuza kampanyamız sadece bir gece ile sınırlı kalmayacak demiştik. 15 Haziran’a kadar sürdüreceğimizin sözünü vermiştik. İşte bugün de; tüm geliri kampanyamıza aktarılacak yeni bir proje ekliyoruz. Proje ortağımız GoArt firması, 2017 yılından bu yana kurgusal evrenler inşa ediyor. Dünyanın ilk metaverse kentini Elazığ’ın tarihi yerlerinden Harput’ta kuran ve dünya çapında ödül alarak sınırları aşan bir firma. Geliştirdiği artırılmış gerçeklik platformuyla gerçek dünya ile sanal dünya arasındaki boşluğu kapatan GoArt, bugüne kadar edindiği bilgi ve tecrübeyi şimdi de depremzedelerimizin yararına kullanıyor” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu