SON DAKİKA

Sony Xperia 5 V, 3C’den sertifika alırken görüldü

Sony Xperia 5 V, 3C’den sertifika alırken görüldü

Yeni orta segment akıllı telefonu Sony Xperia 10 V’u 18 Mayıs’ta kullanıcılarla buluşturacak olan Sony, bir yandan bu telefonun çıkışına hazırlanırken, bir yandan da Xperia 5 V’yi çıkışa hazırlıyor.

Normalde Sony Xperia 5 V’nin eylül-ekim gibi piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Çünkü Sony normalde Xperia 1 serisi telefonlarını yılın hemen başında piyasaya sürerken, Xperia 5 serisi telefonlarını sonbahar aylarında kullanıcılarla buluşturuyordu. Ancak görünen o ki Japon teknoloji devi bu yıl Xperia 5 serisi telefonların çıkışını öne çekecek. Çünkü Sony Xperia 5 V, bugün 3C’den sertifika alırken görüldü. Telefonun sertifika alma aşamasına geçmiş olması, çıkışının epey yaklaştığını gösteriyor ki bu da telefonun daha önce tahmin edildiği gibi eylül-ekim aylarında çıkma ihtimalini düşürüyor.

Bildiğiniz gibi 3C şarj odaklı sertifikaların alındığı kurum. Bu yüzden 3C veri tabanında yer alan bilgiler Xperia 5 V’nin teknik özelliklerine dair çok fazla detayı ortaya çıkarmıyor. Ancak 3C veri tabanında yer alan bilgiler, telefonun şarj hızının 33 W olacağını gösteriyor.

Ancak 3C’de dikkat çeken bir diğer detay var ki o da telefonun model numarası. Xperia 5 V, 3C’de XQ-DQ72 model numarasıyla görülüyor. Hatırlarsanız kısa süre önce aynı model numarasına sahip bir telefon Geekbench performans testinde karşımıza çıktı. XQ-DQ72 model numaralı bu telefon Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine ve 16 GB RAM’e sahipti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu