SON DAKİKA

"TCG Anadolu'dan bile rahatsız oldular" Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs bunların siyasi mevta haline gelmesi olacak

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye’nin imrendiği, dünyanın imrendiği Eskişehir’de sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içindeyiz. Sanayisiyle, teknolojisiyle, tarımıyla, eğitimiyle, sağlığı ile gelişen tüm imkanları ile şehrimizin dinamizmi her geçen gün artıyor. Şimdi bu güçlü eser ve hizmet altyapısıyla Türkiye Yüzyılını inşa etmeye hazırlanıyoruz.

“BU DEFA KARŞIMIZDA 7’Lİ KOALİSYON VAR”

Her dönemde olduğu gibi Türkiye’nin kendilerine bağlı kalmasını isteyenler var. Terör örgütlerinin kanlı saldırılarına, ekonomik tuzaklara kadar kullanmadık araç bırakmadılar. Milletimiz ile verdiğimiz mücadele ile hepsinin üstesinden geldik Türkiye yine rayından çıkartılmaya eski günlerine geri döndürülmeye çalışılıyor. Karşımızda bu defa 7’li bir koalisyon var ne ararsan bulunur derde devadan gayrı. CHP terör ile kol kola, İP terör ile kol kola. Yavrucuklar var onlar da zaten tamamen istikameti kaybetmişler. Daha sapkın akımları, Londra tefecilerini ve oradaki bütün eroin kaçakçılarını saymıyorum bile. Peki ne istiyor bunlar? Türkiye yüksek teknoloji alanına girmesin istiyorlar. Yani İHA yapmasın, SİHA yapmasın, AKINCI yapmasın, KIZILELMA yapmasın, TCG Anadolu’yu da yapmasın. Togg yapmasın… Bunlar bu ülkede bir toplu iğne dahi üretemediler.

Başka ne istiyorlar? Türkiye köken ve inanış farklılıkları yüzünden kavga etsin, bölgesinin cazibe merkezi olmasın istiyorlar. Türkiye kendi belirledikleri politikaları hizmet etsin, kendi politikalarını yapmasın istiyorlar. Davos’tayız o zaman. Biz de Babacan o zaman bakan yanımda. IMF’nin başındaki zat ile görüşüyoruz. Hadi sıkıysa bunu yalanla. Dedim ki adamlarınızı devamlı gönderiyorsunuz. Bunlar bize akıl vermeye mi geliyor, taksitlerini almaya mı geliyorlar. Taksitlerini alıp giderler ama Türkiye’yi yönetemezler. Sene 2023 ve ne oldu? 2013’te bunların alacağını ödedik. 2023’ten sonra artık IMF ile bir bağımız kaldı mı? Bundan borç almanız lazım dediler, biz ne dedik? Bizim ihtiyacımız yok dedi.

“2013’TE IMF’NİN ALACAĞINI ÖDEDİK, İLİŞKİMİZ KALMADI”

Babacan ekonomi mekonomi anlamaz, sadece bunun satışını yaparlar. Bay bay Kemal buna milletvekilliği vermiş. Bakalım göreceğiz. Biz nasılsa IMF’yi kapımızdan gönderdiysek, Eskişehirli kardeşlerim sandıkta da bunları 21 sene hiç iktidar olabildiler mi? 14 Mayıs’ta yine olamayacaklar diyor muyuz? Benim vatandaşım kralına gereken cevabı verir. Bizim gençlerimizden birikimli olanlar gidip onlara hizmet etsin istiyorlar, ülkelerine hizmet etmesin istiyorlar. Ülkenin başında yerli, milli, kararlı, cesur bir yönetim olmasaydı bu saydıklarımı çoktan yapmışlardır. Uçak gemimiz şu an Sarayburnu’nda. Ama bu CHP’liler bizim bu TCG Anadolu’dan rahatsız, İP rahatsız. Gabar’a indik mi, Cudi’ye indik mi? Bu terör örgütüne gereken dersi burada verdik mi? Biliyorlar ki Cumhur İttifakı iş başında olursa teröristlere bu ülkeden aman almak yok. Yapacağımız çok iş, alacağımız çok yol var. 14 Mayıs bunların siyasi mefta haline gelmesi olacaktır. Eskiden ülkemizle ilgili emellerini gizli saklı ifade ederlerdi, artık ona bile gerek duymuyorlar. Türkiye bizi dinlemiyor, Türkiye’nin bize ihtiyacı kalmadı diyorlar. Biz de bunları duydukça doğru istikamette olduğumuzu görüyoruz.

Güven iklimi çökertilmiş, geri kalmışlığa mahkum edilmiş bir ülkede işleri böyle yönetmiyorsunuz. Bay bay Kemal çıkmış soğan soğan. Sen soğanı masanın üstüne koyup kırıp onun lezzetini alabilir misin? Biz böyle yetiştik. Bu yollar, bu uçaklar olmasa acaba siz bütün bu patatesi, domatesi ne ile taşıyacaksınız? Biz bu yolları yaptık ki bunlar taşınsın. Rahmetli Menderes gibi kurulan bu düzeni değiştirmeye kalkan siyasilerin başına gelmeyen kalmadı. Çok uzun mücadeleler ve bedeller sonunda ülkemizi bu günlere getirdik. Türkiye Yüzyılı ile de zirveye çıkaracağız. Bunun için aramızda ahit yenileyelim mi? 14 Mayıs’ta durmak yok yola devam diyor muyuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu