MANŞETLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yol yenmez ama yol sayesinde üretim olur

Erdoğan, altyapı projelerine eleştiri yöneltenlere tepki gösterdi. “Domates de patates de bu yapılan yollardan gidiyor” diyen Erdoğan, sanayi ve istihdam hatırlatması yaptı.

AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde, katıldığı bir yayında “Millet havalimanı, köprü ve yol mu yiyecek?” diye soran Prof. Dr. Ersan Şen’in ifadeleri vardı.

“Bunu bilesin bay profesör”

Bu ifadelere tepki gösteren Erdoğan, “Beni üzen bir şey var. Her şeyden önce yol yenebilen, yenerek tüketilen bir meta değildir. Bunu bilesin bay profesör.” dedi.

“Demek ki bunları size öğretmediler”

Yol ile önemli ekonomik faaliyetlere imza atıldığına dikkati çeken Erdoğan, “Yol yenmez ama yol sayesinde yatırım gelir.” ifadesini kullandı.

“Demek ki senin tedrisatında bunları size öğretmediler.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Yol sayesinde yatırım gelir, sanayi gelişir, ülke kalkınır”

Yol yenmez ama yol sayesinde üretim olur. Üretici mahsulünü satar, turist seyahat eder. Sanayici ihracat yapar, nakliyeci malzeme taşır.

Yol yenmez ama yol sayesinde yatırım gelir, sanayi gelişir, ülke kalkınır, ekonomi büyür, istihdam oluşur. Elbette yol yenmez. Ama yol sayesinde 85 milyon hem birbirine kavuşur hem de evine ekmek götürür, helal rızık götürür.

Yani yol sadece yol değildir. Tıpkı enerji, teknoloji, inovasyon gibi ekonominin, üretimin, sanayinin bel kemiğidir.

“Domates de patates de bu yapılan yollardan gidiyor”

Biz işte bunun için her fırsatta ‘yol medeniyettir’ diyoruz. Biz bunun için 25 yıldır ülkemizin ulaşım altyapısına yatırım yapıyoruz.

Beyefendilerin şunu bilmesi lazım. Bu domates de patates de işte bu yapılan yollardan gidiyor. Bu yollar olmasaydı, bunları tüketicinin olduğu yere ulaştıramazdın.

Biz bunun için 81 vilayetimizi hem birbiriyle hem de tüm dünya ile yollarla, otoyollarla, köprülerle, havalimanlarıyla, hızlı tren hatlarıyla, limanlarla bağlamaya çalışıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu