OTOMOBİL

76 Plaka Neresi? 76 Hangi Şehrin Plakası? 76 Hangi İlin Plaka Kodu?

76 Plaka Neresi 76 Hangi Şehrin Plakası 76 Hangi İlin Plaka Kodu
expand

KAYNAKCnnturk.com

Plaka Kodu Ne Demek? 

Otomobil, motosiklet, kamyonet ve bunlara benzer araçlarda plaka bulunmaktadır. Bu plakalar sayesinde araç hakkında birçok bilgiye ulaşma şansı vardır. Başka bir deyişle plakalar araçların kimliği olarak bilinir. Tabi plakanın en önemli kısmının ilk bölüm olduğu görülmektedir. Çünkü ilk bölümde aracın plaka kodunu görme şansı vardır. Böylelikle plaka koduna göre şehir bulmakta mümkün olur. 

76 Plaka Neresi? 

Plaka kodlarını sıraladığımız zaman 76 rakamının olduğunu da görmekteyiz. Tabi plaka kodları normalde alfabetik şekilde sıralanır. 76 plaka kodu ise Iğdır’a aittir. Iğdır şehrinin daha önlerde olması gerekirken sonradan il olması plaka kodunun 76 şeklinde ortaya çıkmasını sağlamıştır.  76 plaka koduyla anılan şehrimizi Iğdır olarak bilmekte yarar vardır. 76 plaka kodu ve Iğdır birbirleriyle özdeşleşmiş durumdadır. 

76 Hangi Şehrin Plakası? 

Plaka kodlarının 01 ile başlayıp yukarıya doğru devam ettiği görülmektedir. Bu doğrultuda 76 plaka kodunu Iğdır ilinde görmekteyiz. Iğdır ili için resmi kayıtlarda 76 plaka kodu geçmektedir.  Plaka kodunun 76 olduğu birçok araç olduğu bilinir. Tabi bu araçların nereye ait olduğunu bilmek önemli konular içerisinde yer alır. Buna göre 76 şeklinde bilinen plaka kodunun yeri Iğdır’dır. Ayrıca 76 plaka kodlu her araç Iğdır’a aittir. Bunun yanında Iğdır sınırları içerisinde bulunan her yerin plaka kodu 76’dır.

76 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka kodunun 76 olarak bilindiği yerin merak konusu olduğunu söylemek mümkündür. Bu plaka kodunun ait olduğu şehir için Iğdır ili karşımızda yer alır. Şehirlerde plaka kodlarının farklı olması karışıklık çıkmaması adına çok önemlidir. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu