DÜNYA

4 yıl sonra gelen indirim tartışma yarattı: ABD’de faiz kararı Harris’e destek mi?

KAYNAKCNN TÜRK

ABD Merkez Bankası FED 4 yıl aradan sonra ilk kez beklentilerin üstünde faiz indirdi. 50 baz puan düşürerek faizleri yüzde 4,75-5,0aralığına çekti.

FED Başkanı Jerome Powell, önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu ve bu hedefe çok yakın olduklarını söyledi. Bundan sonraki faiz kararlarına yine ekonominin gidişatına göre karar vereceklerini dile getirdi.

Amerikan basınındaki yorumlara göre FED’in faiz kararı demokratların başkan adayı Kamala Harris’in elini güçlendirdi.

Moody’s Analytics Ekonomisti Mark Zandi, The Washington Post’a yaptığı açıklamada, faiz indiriminin “Kesinlikle Harris’in kampanyasında ekonomik bir rüzgar” yaratacağını söyledi. Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump karara şüpheyle yaklaştı.

–          “Eğer siyaset yapmıyorlarsa, sanıyorum bu kadar kesinti yapmak ekonominin çok kötü olduğunu gösteriyor. Ekonomi çok kötü olurdu. Öyle ya da böyle bu çok büyük bir indirim”

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Powell siyasetle işlerinin olmadığını söyledi.

–          “Bu toplantıya her zaman gidiyoruz ve hizmet ettiğimiz insanlar için doğru şeyin ne olduğunu soruyoruz. Ve bunu yapıyoruz ve bir grup olarak bir karar alıyoruz ve sonra duyuruyoruz. Her zaman olan budur. Hiçbir zaman başka bir şeyle ilgili olmuyor, başka hiçbir şey tartışılmıyor”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu