TÜRKİYE

30 bin temizlik personeli alımı ne zaman, başvurular nereden yapılacak?

30 bin temizlik personeli alımı ne zaman, başvurular nereden yapılacak
expand

KAYNAKCnnturk.com

Milli Eğitim Bakanlığı devlet okullarında temizlik personeli sıkıntısı için harekete geçti. Bakan Yusuf Tekin, okullarda istihdam edilmek üzere 30 bin temizlik personeli alınacağını açıkladı. Bakan Tekin konuyla ilgili olarak; “Çok tartışılıyor bu günlerde. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Önce şu konuyu netleştirelim. 45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarda taşeronlar üzerinden hallediyorduk. Taşeronlar kadroya geçtikten sonra sorun başladı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Bu projeye iş gücü uyum projesine başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen yüzde 25’i anca doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Pazartesi itibarıyla çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz.”

30 BİN TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

23 Eylül Pazartesi günü 30 bin personel alımı için MEB tarafından başvurular başlatılacak. Başvurular 3 gün sürecek ve çarşamba günü sona erecek.. Başvurular e-devlet, alo 170 ve hizmet birimleri üzerinden alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adaylarda aranacak olan şartlar ise şu şekilde:

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak

+ 18 yaşını tamamlamış olmak

+ emekli ve malul aylığı almamak

+ öğrenci olmamak

+ program başvuru ve uygulama süreçlerinde başka bir yerde sigortalı olmamak

+ işe devam edilen süre boyunca adres kayıt sistemine göre aynı adreste ikamet edilmesi

+ İŞ-KUR’a kayıtlı olması

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan, 18 yaşını tamamlamış, emekli ve malul aylığı almayan, öğrenci olmayan,, programa başvuru ve uygulama süreçlerinde başka bir yerde sigortalı olmayanlar başvuru yapabilecek. Ayrıca işe devam edilen süre boyunca adres kayıt sistemine göre aynı adreste ikamet edilmesi de gerekiyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu