SON DAKİKA

27 ilde FETÖ’ye yönelik operasyon… 74 şüpheli gözaltına alındı

KAYNAKCNN TÜRK

FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürdürülüyor. Bu kapsamda son olarak 27 ilde Kıskaç-22 operasyonu düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde; son 4 gündür devam eden operasyonlarda 74 FETÖ şüphelisi gözaltına alındı. Ankara, İzmir ve Adana’nın da bulunduğu illerde şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalar sonucu yüklü miktarda döviz, Türk lirası ve altın ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

27 ilde FETÖye yönelik operasyon… 74 şüpheli gözaltına alındı

Yakalanan şüphelilerin örgütün sözde “adliye mahrem yapılanması, askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı olan “bylock” kullanıcısı oldukları belirlendi.

27 ilde FETÖye yönelik operasyon… 74 şüpheli gözaltına alındı

Operasyonun ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu