SON DAKİKA

2024 kıdem tazminatı tavan ücreti ne kadar, kaç TL oldu? Gözler Beştepe’de!

2024 kıdem tazminatı tavan ücreti ne kadar, kaç TL oldu? Gözler Beştepe'de!

Asgari ücret zammıyla beraber birçok farklı alanda artış yaşanacak. Hem çalışanı hem de işvereni yakından ilgilendiren artışlardan biri de kıdem tazminatında olacak.

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR?

Kıdem tazminatı çalışanın brüt maaşı üzerinden hesaplanıyor. Ancak bu ödemede tavan ücret bulunuyor. Çalışanın son brüt maaşı 1 yıllık kıdem tazminatı oluyor. Çalışan eğer 3 yıl kurumda yer aldıysa bu 3 brüt maaş kıdem tazminatı alacağı anlamına geliyor.

2024 KIDEM TAZMİNATI TAVAN ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Asgari ücret zam oranının açıklanması durumunda kıdem tazminatı tavanı da yeniden belirlenecek. Bu nedenle gözler Beştepe’deki toplantı sonrasında yapılacak açıklamalarda olacak.

 [embedded content]

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM GELİRSE TABAN ÜCRET NE KADAR OLUR?

Asgari ücret alanların kıdem tazminatı hesaplamaları da yeni zamma göre değişecek. 1 yıldır çalışan asgari ücretli biri eğer asgari ücrete yüzde 30 zam gelirse 17 bin 438 lira, yüzde 55 zam gelirse 20 bin 791 lira kıdem tazminatı alacak. 10 yıl çalışan asgari ücretli yüzde 30 zamla 174 bin 380 lira, yüzde 55 zamla 207 bin 910 lira kıdem tazminatını hak edecek. Örnek hesaplama sadece kıdem tazminatını içeriyor, ihbar tazminatı, izin hakları ve diğer yan hakları kapsamıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu