SON DAKİKA

ABD İSRAİL’E ASKER GÖNDERDİ! İşte Biden’ın kongreye ilettiği mektuptaki detayları…

KAYNAKCNN TÜRK

İsrail-İran arasında savaş beklenirken, ABD’den İsrail’e destek hamlesi geldi. Daha önceden denizden koruduğu İsrail’i bu sefer de karadan koruyacak olan ABD, askeri savunma sistemlerini İsrail’de konuşlandırdı.

Vekil güçlerine yönelik suikast ve saldırıların ardından İran, İsrail’e 1 Ekim’de 200’den fazla balistik füze fırlattı. Bölgede artan İran tehdidi nedeniyle okyanus ötesinden gelen peş peşe açıklamalar Orta Doğu’daki müttefiki İsrail’in korunmasına yönelik oldu.

BIDEN’DEN KONGREYE ‘İSRAİL’ MEKTUBU

–          “İsrail’i İran ve İran’a bağlı tehditlerden koruma konusundaki kamuya açık beyanlarımıza uygun olarak, Amerika Birleşik Devletleri askeri güçlerinin bu saldırılara ve olası diğer saldırılara karşı İsrail’in savunmasına yardım etme durumu hakkında sizi bilgilendiriyorum”

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’e gönderilen savunma sistemleri hakkında kongreye mektup gönderdi. Biden, kongreye gönderdiği mektubunda son aylarda İsrail’e yönelik desteğin arttığını söyledi.

ABD kuvvetlerinin, bölgedeki ABD vatandaşlarını korumak ve İsrail’in savunulması için konuşlandırılmaya devam edeceğini belirtti.

–          “İsrail’e bir balistik füze savunma sistemi ve bunu işletebilecek ABD askerlerini konuşlandırarak, ek balistik füze saldırılarına karşı savunma sağlama yönünde emir verdim. Bu savunma duruşunun gerekli olduğu sürece devam edecektir. Bu eyleme, yurtdışındaki ABD vatandaşlarını çıkarlarını koruma sorumluluğuma, ABD’nin ulusal güvenlik ve dış politika çıkarlarını ilerletme amacına uygun olarak, başkomutan ve baş yönetici sıfatıyla, Amerika Birleşik Devletleri’nin dış ilişkilerini yürütme yetkime dayanarak emir verdim”

ABD Başkanı Biden tarafından kongreye gönderilen mektupta, İsrail’e konuşlandırılan savunma sistemleri hakkında da bilgi verildi.  İsrail’in İran’a karşı kendisini koruması için gönderilen savunma sistemleri arasında, terminal yüksek irtifa alan savunma bataryasının yanı sıra savaş uçakları ve güdümlü füze denizaltısı da yer alıyor.

ABD İSRAİL’E SAVUNMA SİSTEMİ KONUŞLANDIRDI

–          F-35C LİGHTNİNG II BEŞİNCİ NESİL SAVAŞ UÇAKLARI

–          EK DESTROYERLER

–          GÜDÜMLÜ FÜZE DENİZALTISI USS GEORGİA

–          USS WASP AMFİBİ HAZIRLIK GRUBU/DENİZ PİYADE SEFERİ BİRLİĞİ

–          F-22, F-15E VE F-16 GİBİ DÖRDÜNCÜ VE BEŞİNCİ NESİL SAVAŞ UÇAKLARI

–          A-10 SALDIRI UÇAKLARI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir