SON DAKİKA

Hizbullah’ın yeni lideri kim olacak?

KAYNAKCNN TÜRK

1992’den bu yana Hizbullah’ın lideri olarak görev yapan Hasan Nasrallah, İsrail’in saldırısında öldürüldü. Nasrallah’ın ölümünün yankıları sürerken, yerine kimin geçeceği konuşulmaya başlandı. Hizbullah’ın yeni lideri için iki aday öne çıkıyor. Bu isimlerden biri Nasrallah’ın kuzeni Haşim Safuyiddin.

Hizbullahın yeni lideri kim olacak

Safuyiddin, Nasrallah ile birlikte Hizbullah’ın her zaman içindeydi. Ve potansiyel lider olarak görülüyordu. İran’da din eğitimi aldı, Tahran yönetimi ile sıkı ilişkiler kurdu. İran’daki çalışmalarını bitiren Safuyiddin, 1994’te Beyrut’a döndü ve Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanlığı görevini üstlendi. Ki bu denetleme kapsamı geniş, önemli bir pozisyondu.

Öne çıkan bir diğer isim ise Nasrallah’ın yardımcısı ve Hizbullah’ın iki numarası Naim Kasım. Kasım, Nasrallah’ın ölümüyle geçici olarak liderliğe getirildi.

Hizbullahın yeni lideri kim olacak

Hizbullah’ın kurucu ortaklarından olan Naim Kasım, aslında bir kimyacı. Ancak mesleğini icra etmedi ve Emel Hareketi’ne katıldı. Siyasi faaliyetler yürüttü. Daha sonra ise Hizbullah’ın Genel Sekreter Yardımcısı oldu. İsrail saldırıları karşısında net mesajlar verdi. Naim Kasım’ın 2005’te yazıp yayımladığı “Hizbullah” isimli bir kitabı da bulunuyor.

Söz konusu iki isimden kimin Nasrallah’ın yerine geçeceği henüz bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu